Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

Wat is een i-DEPOT?

Betrouwbaar bewijsmiddel…

Door een i-DEPOT te verrichten heeft u in geval van een conflict een betrouwbaar hulpmiddel in handen, waarmee u kunt bewijzen dat een bepaald idee, concept of procédé op een bepaalde dag al bestond en wel op uw naam.

Dit bewijsmiddel is nuttig in tal van situaties, met name wanneer intellectuele-eigendomsrechten in het geding zijn, zoals het auteursrecht, het tekeningen- en modellenrecht of het octrooirecht, maar ook wanneer er sprake is van oneerlijke concurrentie.

…maar geen intellectueel eigendomsrecht

Het i-DEPOT kan een belangrijke eerste stap in uw proces van innovatie zijn, bijvoorbeeld in het voortraject van een merk-, model- of octrooiaanvraag. Het i-DEPOT heeft sinds 1 oktober 2013 een wettelijke basis (het Protocol BVIE van 22 juli 2010 en het Protocol Uitvoeringsreglement van 22 maart 2013) en kan verkregen worden tegen zeer geringe kosten.

Het zoeken van wettelijke bescherming na de ontwerpfase blijft dus noodzakelijk. Het is aan u zelf om ervoor te zorgen dat u gebruik maakt van de bestaande wettelijke regelingen. Doordat het BBIE de inhoud van het i-DEPOT geheim houdt, komt de nieuwheid die nodig is voor een model of octrooi, niet in gevaar. Maar ook zelf zult u de inhoud van het i-DEPOT geheim moeten houden, als u in een later stadium nog bescherming via het octrooi- of modelrecht wil kunnen aanvragen. Wij adviseren u graag over het inzetten van dit goedkope en effectieve bewijsmiddel.

 
 
Webdesign: Studio Reload